divendres, 19 de juliol del 2013

Valoració de la guarderia



Demà el Guerau acabarà el seu primer curs a la guarderia. I toca fer valoració!

L'adaptació a passar unes hores sense el papa o la mama va ser lenta, però la vam poder anar fent al seu ritme, i ara per ara hi va la mar de content. El fet que hi entrés amb 19 mesos va facilitar les coses, ja que el seu nivell de comprensió era suficientment alt com per entendre que tornariem a buscar-lo. De fet crec que per ell era important tenir clar abans d'entrar a la guardería qui l'aniria a buscar i què faria després. Fins i tot vam fer un calendari circular a casa amb fotos de l'edifici, per tal que tingués clar els dies que hi anava i els dies que no. 

El fet de ser pocs nens ha estat facilitador, ja que el Guerau s'atabala molt amb les mutituds. Ha agafat molt d'apreci als seus companys i en parla tot sovint. L'any vinent passen tots a P3, o sigui que veurem com encaixa el Guerau el fet de se l'únic del "grup" que es queda a la guarderia. 

Un dels factors que més valoro és que els nens i nenes tenen bastanta llibertat per jugar de manera lliure i podríem dir que seuen només durant l'esmorzar. Fan molt joc d'experimentació sensorial, pinten, fan joc simbòlic i joc lliure, aprofiten els recursos naturals i de l'entorn proper...
També hi ha coses que no m'agraden, com que a vegades els dónen dibuixos per colorejar, o els posen poca música (bé, això últim no ho sé però el Guerau es queixa i diu "avui no hem ballat" o "avui no hem escoltat música") però en general la sensació que em transmet l'espai i el nen és positiva. Hi entra com si fos casa seva, sap on és tot i parla amb confiança a la mestra.

O sigui que, tot i ser reticent d'entrada, tot i discrepar amb la mestra en algunes maneres d'enfocar l'educació, la valoració d'aquest curs és molt positiva. El Guerau s'ho ha passat bé durant les dues horetes i mitja que hi ha anat de dilluns a divendres, i veure'l entrar i sortir feliç a mi em satisfà.

A veure l'any vinent com va...

1 comentari:

  1. Segur que anirà molt bé! Jo sempre he pensat que l'adaptació ens costa més a nosaltres que a ells :-)

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...