dilluns, 9 de gener del 2012

Seguim amb l'Alimentació Complementària

Voldria posar al dia el tema de l'AC del peque, ja que fa temps que no en parlo i hi ha hagut grans canvis!
El seu aliment principal continua sent el pit, i a dies de manera exclusiva. El ritme d'alimentació sol ser variat, passa dies que només fa pit i menja molt poc o només pa, dies que menja com una llima i repeteix del que li he posat, dies que va fent mica en mica i menja segons el que hi ha per dinar o sopar... en fi, al seu ritme!

Des de fa unes setmanes que li he introduït la cullera i la forquilla, juntament amb el plat. Al principi pica el plat amb el cobert, intenta atrapar algun menjar, se la posa a la boca...però no menja amb coberts. Tampoc ho esperava, però volia que es començés a familiaritzar amb ells donat que feia temps que intentava agafar la meva forquilla de plat. Ara menja amb les mans mentre subjecta la forquilla. Ho va intentant, coneix el mecanisme perfectament, però no li surt la rotació amb el menjar (sempre li cau abans d'arribar a la boca i s'empipa molt). A mig àpat li trec la forquilla perquè mengi una mica més de quantitat perquè amb la forquilla es distreu.

El tema del menjar a terra continua igual. Quan no en vol més va tot a terra. Nosaltres li anem explicant com ho ha de fer, però de moment res de res. A més, ens mira amb una cara de pillo quan ho llença! Crec que ho troba la mar de divertit!


L'aigua la beu en un got normal i corrent (de la seva talla i irrompible), i hem d'estar pendents de quan acaba perquè deixa anar el got. Ara fa unes setmanes que fa pauses i manté el got afagat entre les dues mans, torna a beure, es treu el got de la boca, s'espera una estona amb el got entre les mans, torna a beure...i així fins que en té prou.

Bé, aliments nous o en nous formats que ha anat tastant el Guerau:
  • Pernil dolç: el de la xarcuteria, que és només bullit sense additius. En comprem poques quantitats perquè es fa malbé de seguida, però es sol acabat sempre perquè el peque és una llima. Li encanta. Li tallo a trossets i els va agafant d'un en un, o un grapadet, i cap dins!
  • Rap i lluç: li faig al vapor, bullit o al forn (amb patates). El rap li agrada moltíssim! Si li faig rap segur que se l'acaba (a vegades una cua sencera). Li separo la carn en trossets i m'asseguro que no hi hagi cap espina. També li agrada molt barrejat amb tomàquet i pasta.
  • "Tortitas de arroz":  n'hi dóno d'integrals i que siguin consistents (n'hi ha que no em serveixen perquè es desfàn de seguida, com les del Mercadona). Procuro que siguin amb arròs ecològic. A vegades li suco amb alvocat, per qui té una passió desmesurada. Li agrada moltíssim i s'hi entreté bastanta estona. Li dono partida per la meitat o en quarts.
  • Poma: segueix sense agradar-li. Ho he provat ratllada, en compota, al forn...i res de res. Fa cara de fàstic només l'olora.
  • Llenties: les faig bullides i una mica passadetes i li entusiasmen. De fet, és la única cosa que em permet que li dóni en cullera. Les faig bullides sense pell i juntament amb arròs. 
  • Cigrons: també bullits i pelats (una mica xafats). En menja però sense gaire entusiasme. Si faig hummus (sense espècies) i li suco al pa, li agrada molt. 
  • Pèsols: sense pell. Normalment els faig juntament amb pastanaga, mongeta i patata, com si fos una ensaladilla. Va passar una època que era el primer que agafava, ara va directe a la mongeta o al bròquil, si li afegeixo.
  • Vedella: normalment com millor se la menja és barrejada amb els macarrons i tomàquet. L'altre dia vam provar amb fricandó (tallat a tiretes) i fantàstic! També vaig fer un pastís de carn i li va agradar força.
  • Pollastre: ja en menja amb tot tipus de presentació. A la planxa en tiretes, al forn amb verdures, a la cassola... i li encanta rostar els ossos del meu plat!
  • Espinacs: al vapor i amb salsa de tomàquet i pernil. No li va agradar gaire, es mirava els fils i posava cares extranyes...
  • Pinya: l'ha tastada pero com que hi ha antecedents d'alèrgia a la família no n'hi he donat més. A nivell de fruita segueix menjant molta mandarina, bastant raïm però últimament no vol gens de plàtan.
  • Galeta:  no en trobo que m'acabin de convèncer i les que trobo són caríssimes! Procuro no donar-n'hi gaires perquè porten molt sucre i altres additius. Si em menja són tipus Maria dorada clàssiques (que no porten ou). Li agraden molt.
Doncs bé, diria que no em deixo res...continuo donant-li arròs i pasta (de blat i de panís). I tot sense sal.
Els TOP 3 serien (a part de la teta): el pa, l'alvocat i la mandarina.

I ara li introduïré els làctis. Tot i que el meu pediatra està obsessionat en que li doni formatgets (formatge fos...) començaré a donar-li formatge tendre de cabra i iogurt de cabra. Ja us explicaré què tal.
Esperaré fins a l'any per donar-li ou.

Doncs au, que després de tant escriure sobre menjar m'ha entrat gana!

3 comentaris:

  1. et vull fer una pregunta guapa: si no li vols donar l'ou fins l'any, com ho faràs pel seu pastís d'aniversari??
    Jo també volia esperar a l'any, però com li vull fer un pastís casolà i tots porten ou, em sembla uqe uns dies abans li deixaré provar per assegurar que no li dona al·lèrgia i no haver de tenir cap disgust el dia del seu cumple.

    ResponElimina
  2. Ei, avui mateix publico una entrada amb alternatives sense llet de vaca ni ou! Que nosaltres també hem estat buscant solucions al tema! :)
    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Potser ho dius en algun lloc i no ho he vist, però quin és el motiu de no donar ou fins l'any? risc d'al·lèrgies?

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...